Volledig gemotoriseerde meerpuntsvergrendeling

Het installeren van een motorslot

Het beveiligen van een pand door middel van toegangscontrole is iets wat steeds normaler wordt in onze samenleving. De ouderwetse toegangsreceptie of helemaal geen deurcontrole hebben behoren inmiddels bijna tot het verleden.
Het grote voordeel van een motorslot is dat, nadat de persoon zichzelf toegang heeft verschaft, de deur automatisch weer in het slot valt en direct vergrendeld wordt.
Deuren met een motorslot zijn ook moeilijker te forceren dan de ouderwetse sleuteldeuren en dragen daarom nog meer bij aan de beveiliging van het pand.

Eén van de meest succesvolle manieren om toegangscontrole te implementeren is met behulp van een elektrisch motorslot. De multitronic 881 vervaardigt door het Duitse bedrijf Fuhr is een absolute topper op deze markt.

De volledig gemotoriseerde meerpuntsvergrendeling – een klasse apart

De multironic 881 maakt het mogelijk om zelfs de meest uitdagende specificatie-eisen toe te passen. De unieke combinatie van intelligente technologie met modulaire constructie en door middel van gebruik te maken van hoogwaardige materialen zorgen voor een veelzijdig systeem dat geschikt is voor de beveiliging van zowel PVC-, aluminium- en houten deuren.

Het gemotoriseerde sluitsysteem multitronic 881 bestaat uit een intelligente besturingstechniek waarbij gemak en veiligheid moeiteloos gecombineerd worden.
De FUHR meerpuntssluiting multitronic 881 vergrendelt en ontgrendelt deuren elektromotorisch, altijd en volautomatisch.

De deuren kunnen gecontroleerd geopend worden met behulp van biometrische scanners, transponders, numerieke codesloten of smartphones.

De standaard meegeleverde in- en uitgangen bieden een interface voor elke denkbare toepassing. Behalve toegangscontrole is er ook ruimte voor bijvoorbeeld intercomsystemen of gebouwbeheersystemen GBS, alarmsystemen, timers, of automatische draaideuraandrijvingen.

De deuren hebben aan de binnenzijde een normale deurkruk zodat deze in geval van nood eenvoudig geopend kan worden. De multironic 881 is gecertificeerd voor gebruik op paniek- en vluchtdeuren volgens DIN EN 1125 / DIN EN 179


– De twee parallelle kwaliteitsmotoren zorgen voor een betrouwbaar, snelle en sterke werking
– De deur wordt volledig tegen het kozijn aangetrokken zodat geen warmte verloren gaat.
– Voor het veilig afsluiten van toegangsdeuren van woningen en bedrijfspanden
– Geschikt voor deuren van hout, kunststof of aluminium net zoals inbraakwerende deuren volgens EN 1627 RC2 en RC3.
– De multitronic kan zowel elektromotorisch via de afstandsbediening, over de sleutel van de vrijloop profielcilinder of van binnenuit over de “anti – paniekfunctie” met de deurkruk bedient worden. (Indien gekozen is voor de uitvoering zonder paniekfunctie – de deurkruk aan de binnenzijde van het pand, geldt dit laatste uiteraard niet.
– Het stroom- en dataverkeer tussen deur en het deurkozijn vindt plaats via een draadloze overbrengingsunit. De geveerde contactstiften maken het mogelijk dat de deur er voor bijvoorbeeld renovatiewerkzaamheden, altijd uitgetild kan worden.