Fingerprint toegangscontrole: veilig en gemakkelijk!

Eén van de nieuwste technieken op het gebied van inbraakbeveiliging van privé- en bedrijfspanden is de vingerafdruk-toegangscontrole. De fingerprint toegangscontrole scanner is de gemakkelijkste en meest veilige manier voor het eenvoudig openen en sluiten van beveiligingsdeuren.

De tijd van uitpuilende damestasjes en volgepropte colbertzakken is voorgoed voorbij. De portemonnee is vervangen door de credit card, en het gebruik van mobiele Appjes waarmee je direct kunt betalen is in Nederland al heel normaal. Nu moet ook de sleutelbos eraan geloven! Rammelende sleutelbossen en laden met sleutels waarvan je niet eens meer weet welke deur ze openen behoren inmiddels ook tot het verleden. Sleutels zijn uit, en zelfs de magnetische toegangskaart is hard op weg om overbodig te raken. In deze tijd van innovatie volgen de ontwikkelingen op de markt van inbraak- en toegangsbeveiliging elkaar razendsnel op. De nieuwste ontwikkeling op het gebied van toegangscontrole beveiliging zijn de biometrische scanners. Inmiddels is de techniek van gecomputeriseerde gezichtsherkenning en zogenaamde irisscanners alweer een tijdje in gebruik genomen door de Overheid, maar nu is deze techniek ook toegankelijk gemaakt voor particulieren en bedrijven.

De vingerafdruk scanner is een beproefde methode die gebruikt kan worden voor toegangscontrole; een vingerafdruk is uniek en kan niet van persoon wisselen en dit maakt het uitermate geschikt als ‘toegangssleutel’. Sinds kort is de mogelijkheid om middels biometrische sleutels de toegangscontrole te regelen ook bereikbaar voor particulieren en bedrijven. 

Met behulp van een biometrische scanner dient uw vingerafdruk eerst in het systeem opgenomen te worden. Zodra uw vingerafdruk in het systeem is geregistreerd kan deze eenvoudig geactiveerd worden en kunt u voortaan zonder gezoek naar de juiste sleutel de deur openen en het pand betreden. Het toevoegen  en verwijderen van toegangsautorisatie is gemakkelijk in huis te beheren. U kunt zelfs bloktijden toevoegen waarin u bepaald wie er wanneer toegang heeft. Uiteraard worden al deze gegevens vastgelegd zodat u ook direct een overzicht heeft welke personen er op een bepaald moment uw pand zijn binnengekomen. En, zeker niet onbelangrijk, een vingerafdruk is uniek dus zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat ongenodigden uw pand binnenkomen!

Voordelen van de fingerprint toegangscontrole:

  • Een vingerafdruk is uniek en kan niet in de handen van derden vallen
  • Geen gezoek meer naar sleutels of keycards
  • De fingerprint reader voor het scannen en opslaan van vingerafdrukken in het systeem is gebruikersvriendelijk en kan in eigen beheer gebeuren
  • Eenvoudige controle over wie er toegang heeft, toevoeging van bloktijden mogelijk
  • De beste en slimste beveiliging tegen inbraak

 

Meer weten? Neem nu contact op met Secur. Uw veiligheid heeft onze prioriteit!