TOP 3 meest populaire toegangscontrole systemen

Niet iedereen kan zich een groot hek veroorloven met beveiligingsmannen die met hun waakhonden en camera’s een oogje in het zeil houden. Hier volgt de top 3 van meest populaire toegangscontrole systemen die momenteel in Nederland in gebruik zijn;

1 De gemotoriseerde deur in combinatie met een video/voice intercom

Het meest populaire systeem van tegenwoordig is nog steeds de bel met de telefoon intercom. Iedereen kent dit systeem ook wel: er wordt gebeld aan de centrale deur en via de (beeld)telefoon kun je vragen wie er voor de deur staat voordat je op de zoemer drukt waardoor de deur ontgrendeld wordt. Zodra de deur weer in het slot valt wordt deze automatisch afgesloten. Dit systeem is vooral nog populair bij flats met een gemeenschappelijke entree en kleine zelfstandigen met een drukke deur zoals de tandarts of een advocatenkantoor.

2 De gemotoriseerde deur in combinatie met een magnetisch pasje

Dit systeem wordt nog heel veel gebruikt bij grote bedrijven. Het personeel krijgt een pasje waarmee ze via een scanner de automatische toegangsdeur van het pand kunnen openen. Vaak wordt ditzelfde pasje ook gebruikt voor de aanwezigheidslijst en tijdsregistratie. Overige bezoekers van het pand dienen zich vaak eerst te melden bij de receptie.

3 De gemotoriseerde deur met Smartphone vergrendeling

Deze manier komt steeds meer in opkomst en wordt ook wel het systeem van de toekomst genoemd: In plaats van een pasje dien je een App op je telefoon te installeren die zodra je in de nabijheid van de gemotoriseerde deur staat de deur automatisch voor je ontgrendeld.

Deze nieuwe manier van beveiliging van de toegangscontrole blijkt al heel populair te zijn bij nieuwe, jonge bedrijven maar komt ook bij particulieren steeds meer in trek. Het grote voordeel is uiteraard dat je behalve je mobieltje (die je toch altijd bij je draagt) geen extra pasjes bij je hoeft te dragen. Er raken geen pasjes meer verloren of beschadigd en het toegangsbeheer via de App is gemakkelijk in eigen beheer uit te voeren. Bij de iets duurdere systemen kunnen er zelfs bloktijden ingesteld worden waarbij je mensen bijvoorbeeld alleen op bepaalde dagen of op bepaalde uren toegang geeft. Ideaal voor als u op vakantie gaat

 

De nieuwste ontwikkelingen op de voet gevolgd

Het allernieuwste beveiligingssysteem zijn de zogenaamde Biometrische toegangsmethoden. Alhoewel dit de meest veilige manier van toegangscontrole is, blijken de meeste mensen nog een beetje huiverig voor het afgeven van biometrische informatie. Hiermee worden vingerafdrukken en irisscanning bedoeld.
Bij een toegangscontrole waarbij de ontgrendeling plaatsvindt met pasjes en zelfs met de Smartphone bestaat de mogelijkheid dat een derde in het bezit komt van de Smartphone of het pasje, of dat pasje of telefoon door de gebruiker vergeten worden. Een vingerafdruk en je ogen heb je natuurlijk altijd bij je en kunnen ook niet ontvreemd worden. Het heeft er alle schijn van dat deze methode van toegangscontrole steeds vaker in gebruik genomen gaat worden en dat we in de toekomst geheel sleutelloos en zonder pasjes overal deuren kunnen openen.