De onzichtbare kracht van SOSS scharnieren

Wanneer je voor de perfecte inbraakwerende deur hebt gekozen, een mooie deurklink hebt uitgezocht die er perfect bij past, is er nog één ding wat zeker niet onbelangrijk is: het deurscharnier. Hierbij zijn 2 dingen die een rol spelen; Het gemak van het open en dicht gaan van de deur zonder dat deze na loop van tijd verzakt, en natuurlijk de inbraakwerendheid.

Er zijn heel veel verschillende deurscharnieren op de markt. Nadeel van veel scharnieren is dat ze altijd zichtbaar zijn, niet alleen als de deur geopend wordt maar ook als de deur gesloten is. Sommige scharnieren zijn heel makkelijk te manipuleren en zijn een zwak punt in de beveiliging van uw pand. Een ander punt waarop gelet dient te worden is dat niet ieder scharnier geschikt is voor alle soorten deuren. Dit hangt samen met het draagvermogen van het scharnier. Over het algemeen zijn inbraakwerende deuren zwaarder dan de reguliere binnendeur. Deze vragen dan ook om een sterker scharnier dat ervoor zorgt dat de deur tijdens het jarenlange gebruik netjes op zijn plaats blijft en niet verzakt zodat de deur gaat klemmen of over de vloer schuren.

SOSS scharnieren zorgen voor een uitermate slimme manier van het verdelen van de krachten door toepassing van verschillende lamellen die in het scharnier zijn gebouwd.
De extra sterke, blinde scharnieren van SOSS zorgen ervoor dat zelfs de zwaarste deur jarenlang moeiteloos open en dicht kan worden gemaakt.
Doordat de scharnier in het kozijn wordt gebouwd en niet zichtbaar is wanneer de deur gesloten is, geeft dit ook weer extra veiligheid. Op deze manier kan het scharnier ook niet van buitenaf bewerkt worden om de deur open te breken.

De scharnieren van SOSS zijn niet zichtbare scharnieren die toepasbaar zijn op iedere deur!

Een stijlvolle oplossing voor ieder interieur.

Steeds meer mensen kiezen voor onzichtbare scharnieren. De geraffineerde scharnieren van SOSS zorgen voor een solide basis voor uw deur zonder afbreuk te doen aan uw stijlvolle interieur. Met een draairadius van 180 graden en een stijlvolle vormgeving worden de SOSS scharnieren steeds populairder in de woningbouw. De afwezigheid van een zichtbaar deurscharnier zorgt niet alleen voor een prachtige elegante afwerking, maar het heeft ook een inbraakwerende werking. De scharnieren worden met van een speciaal sjabloon in de deurpost en in de zijkant van de deur gefreesd. Hierdoor is het niet meer mogelijk om het scharnier te verwijderen of te manipuleren wanneer de deur gesloten is.

De combinatie van inbraakwerende deuren voorzien van design deurbeslag en een moderne toegangscontrole, gemonteerd met SOSS scharnieren is niet alleen mooi om te zien, maar hiermee heeft u ook nog de meest veilige entree methode die er momenteel op de markt verkrijgbaar is voor zowel particuliere als zakelijke panden.

Geef uw deur het scharnier dat het verdiend en u heeft jarenlang geen omkijken meer naar het onderhoud van zowel deur als scharnier. Onze experts komen u graag helpen met het afhangen en plaatsen van deuren en kozijnen.