Raambeveiliging

Doordat mensen steeds meer waardevolle spullen in huis krijgen – denk maar eens aan het aantal mobieltjes, iPads, televisies, laptops en dergelijke per huishouden – wordt het beveiligen van je huis steeds belangrijker. Het is belangrijk dat je je veilig voelt in jouw eigen huis, en dat je erop kunt vertrouwen dat jij en je gezinsleden goed beschermt zijn tegen inbraak. Het op slot draaien van de standaard voordeur is allang niet meer voldoende.

Behalve de buitendeuren zijn ook de ramen van een pand zeer gevoelig voor inbraak. Mensen denken vaak dat hun ramen niet aantrekkelijk zijn voor inbrekers omdat het teveel lawaai maakt om de ruiten in te gooien of omdat het raam van buitenaf niet goed toegankelijk is.
Dit is helaas een misverstand. Bij de meeste inbraken blijkt achteraf dat de inbreker door één van de ramen naar binnen is gekomen.
De techniek die hierbij vaak gebruikt wordt heet de ‘gaatjesboor- techniek”. Hierbij wordt door de inbreker simpelweg een heel klein gaatje in het raamkozijn geboord, waarna ze met een stalen draad de raamkruk open duwen of trekken. Een beetje ervaren inbreker staat binnen twee minuten binnen. En of het raam nu aan de zijkant van het pand ligt of op de tweede verdieping, ze vinden altijd wel een oplossing. Daarom is het belangrijk wanneer je nadenkt over de beveiliging van een pand dat je niet alleen aandacht besteed aan de toegangsdeuren, maar ook aan beveiliging van de ramen denkt.

De populaire “gaatjesboor-raam-inbraken” zijn gemakkelijk te voorkomen door het plaatsen van een raamkruk met een slotje. De slotjes zorgen ervoor dat de raamkrukken niet meer met een ijzerdraad open te duwen zijn. Secur heeft een grote keuze aan verschillende raamkrukken met slotjes zodat er voor elk interieur wel wat te vinden is. Een redelijk goedkope en zeer effectieve maatregel!

Natuurlijk zijn er ook nog andere manieren om je ramen te beveiligen tegen inbraak.
Bij Secur vind je een uitgebreid assortiment aan verschillende mogelijkheden om ramen te beveiligen tegen inbraak van buitenaf.
Goed geplaatste, extra raamgrendels of barrièrestangen kunnen ook zeker bijdragen aan de inbraakweerstand van het pand.

Bij Secur bieden wij onze klanten een grote keuze aan verschillende manieren die helpen om jouw huis of pand zo goed mogelijk te beschermen tegen indringers, zonder dat het pand gaat lijken op een gevangenis. Alle producten zijn in verschillende uitvoeringen en kleuren te verkrijgen zodat je iedere ruimte optimaal kunt beveiligen tegen inbraak zonder hierbij afbreuk te doen aan het interieur.

Advies op maat nodig? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.